Foto: arhivă.

HC Buzău s-a impus în urmă cu câteva minute în faţa formaţiei Minaur Baia Mare, cu 29 la 28, 15-12 la pauză pentru băimăreni, în etapa a XVII-a a Ligii Zimbrilor. Meciul s-a disputat în Sala Sepsi din Sfântu` Gheorghe. Etapa următoare, formaţia buzoiană va întâlni SCM Politehnica Timişoara.

Super-victorie obținută de HC Buzău în partida susținută joi după-amiază, în Sepsi Arena din Sf. Gheorghe, în etapa a 17-a a Ligii Naționale! În primul meci din 2021, contând pentru runda a doua a returului, echipa buzoiană a întâlnit-o pe Minaur Baia Mare, prima luptă în încercarea de a recuceri terenul pierdut, de play-out, de pe care “lupii” au fost “alungați” chiar după ultima etapă a turului. Adversara, una grea pentru trupa lui Pero Milosevic – ocupanta locului 4. În variantă completă, fără absențe de lot, HC Buzău nu a mai semănat cu formația care încheia, practic, în genunchi, prima parte a campionatului și ieșea din Top 8.

Crâncenă pe alocuri, cu dese răsturnări de scor, partida a început cu două reușite rapide ale lui Mironescu și Dumitrana. Minaur a egalat, dar Mironescu și Babasafari au distanțat din nou Buzăul la două “lungimi”. Leo Renaud David și-a făcut simțită revenirea în tabăra “lupilor” cu o transformare de la 7 metri, pentru 6-3 după primele 10 minute. Minaur a revenit și din nou a egalat, a înscris și Nosrati pentru 7-6 (min. 16), din păcate ultima dată când Buzăul a fost în avantaj pe parcursul primei reprize. Ce a urmat părea un vis urât, cu Minaur luând avans și cu 4 goluri (13-9, min. 26). Broască a marcat ultimul gol al reprizei, cu Baia Mare în avantaj, 15-12.

Partea secundă a fost – scuzați clișeul! – interzisă cardiacilor! Dumitrana a marcat primele două goluri, între reușitele ardelenilor mai punctând și Nosrati, Broască și Bejinariu, iar Buzăul s-a apropiat la un singur gol, 17-18 (min. 37). Au urmat însă câteva minute agonizante, în care Minaur a înscris gol după gol și s-a distanțat la 22-17, în minutul 41. Dar balul nici nu începuse! Buzoienii au trecut la butoane, Leo, Dumitrana, Broască, Esteki și veteranul sârb Vujadinovic au înscris la foc automat, iar cu 10 minute înainte de final “lupii” treceau din nou în avantaj, 24-23! Experimentată și valoroasă, calmă și stăpână pe situație, echipa buzoiană a gestionat perfect finalul, admirabilul Dumitrana și Renaud David și-au împărțit ultimele reușite ale Buzăului, anihilând orice încercare a băimărenilor de a mai întoarce rezultatul. S-a terminat 29-28, victorie uriașă cu care HC Buzău s-a apropiat acum la numai două puncte de play-off.

HC Buzău: Babasafari – 1 gol, Manole – Dumitrana (8), Renaud David (4), Broască (3), Vujadinovic (3), Mironescu (2), Nosrati (2), Bejinariu (2), Esteki (2), Milosevic (2), Oprea, Scarlat, Pelidija. Antrenor: Pero Milosevic.

Liga Națională de handbal masculin ia o pauză până la sfârșitul lunii. HC Buzău va susține următoarea partidă, în etapa a 18-a, sâmbătă, 27 februarie, în Sala Rapid din Capitală, împotriva Politehnicii Timișoara.

Au marcat pentru HC Buzău: Mironescu Liviu 2, Dumitrana Zamfir – Zavenica 8, Babasafari Renani Mohsen 1, Milošević Vuk 2, Renaud David Leo Antoine 4, Nosrati Shahoo 2, Bejinariu Florin Andrei 2, Broasca Ionut 3, Vujadinovic Predrag 3 şi Esteki Allahkaram 2.

Cronica minut cu minut este disponibilă aici. | Articol Mihai Baltag | Opinia Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.