HC Buzău continuă să îşi consolideze strategia pe termen lung, prin cooptarea în lot a unor jucători tineri cu perspective în viitor. Clubul buzoian anunţă oficial transferul lui Călin Demetrious Hossu, de la CS Dinamo Bucureşti.

Călin Demetrious Hossu (21 de ani; 1,88 m; 88 de kg) va îmbrăca tricoul echipei HC Buzău în următorul sezon, acesta ajungând în haita lupilor buzoieni sub formă de împrumut de la CS Dinamo Bucureşti pentru un sezon. Jucător la linia de 9 metri (preponderent pe postul de inter stânga), Călin s-a cizelat la echipa de juniori a puternicului club german, THW Kiel.

”Am început handbalul la U Transilvania Cluj-Napoca, după care am trecut la LPS Cluj. În 2016 am plecat în Germania, la Kiel, unde am jucat la echipa de Under 19. La sfârșitul junioratului, în 2018, am revenit acasă, la Cluj”, spune Călin. El s-a născut în Cipru, la Nicosia, unde tatăl său a evoluat ca jucător de handbal timp de cinci sezoane.

Preşedintele HC Buzău, Georgian Băducu alături de cel mai nou transfer al lupilor buzoieni Călin Hossu.

După un sezon la Universitatea Cluj-Napoca, în Liga Națională 2018-2019, unde a marcat 67 de goluri, lui Călin i s-a oferit șansa de a se alătura echipei campioane, CS Dinamo Bucureşti. El a avut parte și de o utilă experiență la echipa națională de seniori, unde a fost solicitat să participe în pregătire.

Conform regulamentului FRH, echipele din Liga Națională sunt obligate ca în sezonul 2019-2020 să aibă pe foaia de joc minimim un jucător sub 21 de ani, care trebuie să adune la final o medie de 10 minute jucate per meci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.