Foto: arhivă.

Astăzi, 27 noiembrie, s-a desfășurat etapa a 11-a a Ligii Zimbrilor. HC Buzău a întâlnit CSM Bacău, meciul desfășurându-se în Sala Rapid din București. Înaintea meciului, președintele HC Buzău, Georgian Băducu, ne avertiza că întâlnirea cu Bacăul va fi foarte grea, ”poziția lor actuală din clasament (n.r. locul 14 din 16) nu reflectă realitatea, au primul 7 valid, plus că vor fi montați la maxim să mai recupereze din punctele pe care le-au pierdut la masa verde”.

Condițiile oarecum nefavorabile pentru echipa buzoiană (2 dintre jucători – Manole și Chircă fiind testați pozitiv, alți 2 – Leo Renaud David și Shahoo Nosrati nefiind pe teren) au dus la un început de partidă  destul de slab pentru Lupii Buzoieni, fiind conduși cu 5 goluri în minutul 13. Însă 3 goluri consecutive reușite de Esteki au readus echipa buzoiană în joc, diferența reducându-se la 2 goluri în minutul 17, iar cu 5 minute înainte de finalul primei reprize scorul devenind egal, 9 – 9. CSM Bacău a reușit să preia din nou conducerea, însă Dumitrana și Bejinariu au înscris pentru HC Buzău ultimele două goluri ale primei reprize, aceasta terminându-se la egalitate: 12 – 12.

Repriza a doua a început în forță pentru echipa buzoiană: Dumitrana a reușit să aducă în avantaj HC Buzău, pentru prima oară în meci, Vuk Milošević marcând ulterior încă trei goluri consecutive: 16 – 14 (min. 36). CSM Bacău a reușit să egaleze scorul la 18, în minutul 43 al partidei, însă Milošević și Esteki au readus Buzăul în avantaj (20 – 18). Finalul partidei a fost unul tensionat, Bejinariu reușind încă 2 goluri, iar echipa băcăuană ratând o lovitură de la 7 metri cu 30 de secunde înaintea finalului partidei. Scorul final al meciului a fost stabilit de Dumitrana, în minutul 59: 26 – 23 (12 – 12) pentru HC Buzău, care în urma acestei victorii a mai obținut 3 puncte în clasamentul Ligii Zimbrilor.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFederatiadeHandbal%2Fvideos%2F3235979116628466%2F&show_text=false&width=560

Pentru HC Buzău, în meciul de astăzi, au marcat: Esteki Allahkaram (9 goluri), Milošević Vuk (5 goluri), Dumitrana Zamfir – Zavenica (4 goluri), Mironescu Liviu (4 goluri) și Bejinariu Florin Andrei (4 goluri). Vinerea viitoare, pe 4 decembrie, se va desfășura etapa a 12-a a Ligii Zimbrilor, HC Buzău urmând să întâlnească pe ultima clasată, CS Magnum Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.